Αρχική / Κεντρική / Τρίτη Ηλικία

Τρίτη Ηλικία

ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ. Α. Π. Η.) είναι δομή φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας.

Στο Δήμο Καισαριανής λειτουργούν δύο Κ. Α. Π. Η.

Σκοπός των Κ. Α. Π. Η. είναι η παροχή υπηρεσιών για την πρόληψη βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων των ηλικιωμένων ατόμων, ώστε να παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Μέλη των Κ. Α. Π. Η.  εγγράφονται άτομα από 60 ετών και άνω, άνδρες και γυναίκες που κατοικούν στην περιοχή που λειτουργούν τα κέντρα, χωρίς διάκριση οικονομικών δυνατοτήτων .
Από τα Κ. Α. Π. Η. παρέχεται:

  • Συμβουλευτική, ψυχοσυναισθηματική στήριξη, κοινωνική φροντίδα των ηλικιωμένων και των οικογενειών τους
  • Φυσικοθεραπεία
  • Εργοθεραπεία
  • Φροντίδα και οδηγίες για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
  • Οργανωμένη ψυχαγωγία( εκδρομές με πούλμαν, κ.τ.λ.) και επιμόρφωση ( διαλέξεις, μελέτη θεμάτων, εργασία με ομάδες, κ.τ.λ.)
  • Εντευκτήριο στο οποίο λειτουργεί καντίνα που προσφέρει ροφήματα, αναψυκτικά κ.λπ., όπου βρίσκουν συντροφιά και απασχόληση τα μέλη.

Τα Προγράμματα που αναπτύσσονται από τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας είναι: ομάδα θεάτρου, ομάδα καντίνας, ομάδα χορωδίας, ομάδα χορού, ομάδα αλληλοβοήθειας, εκδρομές, θαλάσσια μπάνια που οργανώνονται από το Δήμο, περιπάτους, επισκέψεις σε θέατρα και μουσειακούς χώρους, συνεστιάσεις, Χριστουγεννιάτικο και Πασχαλινό παζάρι, ομαδικές προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, διαλέξεις προληπτικής ιατρικής, ψυχολογική υποστήριξη ατόμων, ομάδων και οικογένειας, φυσικοθεραπείες,, εμβολιασμοί, μετρήσεις πίεσης και σακχάρου, χοληστερίνης κ.λπ..

Στα ΚΑΠΗ Καισαριανής έχει αναπτυχθεί συνεργασία με ΑΕΙ και ΤΕΙ για την πρακτική άσκηση φοιτητών.

Α ΄  ΚΑ. Π. Η. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Φιλαδελφείας 37
Τηλ: 210 – 7240661, Fax: 210 – 7240661

Το  Α΄ Κ. Α. Π. Η γεωγραφικά καλύπτει τον πληθυσμό της Άνω Καισαριανής από την Πλατεία «Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή» έως το τέρμα Καισαριανής – Βλητικό Σταθμό.

Οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 7:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.

και κάθε Πέμπτη 7:00 π.μ – 6:00 μ.μ.

Β΄ Κ. Α. Π. Η. Καισαριανής

Διεύθυνση : Πανιωνίου 13
Τηλ : 210 – 7216100, Fax: 210 – 7216100

Το Β΄ Κ.  Α. Π. Η.  γεωγραφικά καλύπτει τον πληθυσμό της Κάτω Καισαριανής από την Πλατεία «Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή» έως το Κάραβελ, στα σύνορα με το Δήμο Αθηνών.

Οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 7:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.

και κάθε Πέμπτη 7:00 π.μ – 6:00 μ.μ.